Monetti

Monetti startade sin verksamhet 2006 och erbjuder sina privatkunder smidiga lösningar med Monettilånet. Detta lån utgörs av smslån och snabblån mellan 1000 och 20000 kronor vid uppkomsten av tillfälliga ekonomiska behov. Affärsidén går ut på att profilera sig som ett alternativ till storbankerna med mindre, enklare, flexiblare och mer kundvänliga krediter genom att bland annat låna ut pengar utan säkerhet. Dock krävs det att man som kund är myndig och har en taxerad inkomst.

Fördelar med Monetti

Fördelarna med Monetti är många men framför allt är det enkelt och smidigt att genomföra låneansökan. Det snabbaste sättet för nya kunder är att använda sig av antingen telefon eller internet. Fördelarna för befintliga kunder är ännu fler då det räcker med ett sms för att låna mer pengar.

Monetti värnar dessutom om tydlighet både när det gäller konkurrenskraftiga priser och själva prisinformationen genom att alltid ange pris inklusive effektiv ränta. Det finns heller inga dolda kostnader och det är gratis att ansöka. Viktigast av allt är att Monetti är ett licensierat kreditbolag som står under tillsyn av finansinspektionen.

Monettis kreditvillkor

Monetti använder sig av ansvarsfull kreditgivning i den meningen att syftet är att låna ut pengar vid tillfälliga ekonomiska behov och som privatkund kan man bara ha ett lån i taget. Även om Monetti också lånar ut pengar utan säkerhet så ställs det vissa krav på låntagaren som ska vara 18 år gammal, ha en taxerad inkomst och vara folkbokförd i Sverige. Varje ansökan genomgår också en kreditprövning.

Monettis bank & utbetalning

Monetti betalar ut pengarna till kundens bankkonto via Nordea som överför pengarna samma dag om ansökan görs innan 10:30. Helgfria vardagar före klockan 13:00 överförs pengarna till kundens individuella konto samma dag mellan 15:00-17:00. När det gäller helgfria vardagar efter klockan 13:00 överförs pengarna nästkommande bankdag istället. På fredagar och helger överförs pengarna till kundens konto under måndagen. Det går bra att vända sig till kundtjänst med frågor som rör den individuella utbetalningen.

Monettis support & öppettider

Monettis kundtjänst är lättillgänglig och kan enkelt nås via telefon, e-post och vanlig post. Det finns även en besöksadress om man har vägarna förbi. Kundtjänst har också ett smidigt kontaktformulär där kunden kan fylla i sina kontaktuppgifter och bli uppringd.

Monettis kundtjänst har väldigt generösa öppettider och kan nås måndag till fredag “8-18”, lördag “10-15” samt söndagar och helgdagar “10-15”.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis gör Monetti ett väldigt gott intryck när det gäller ansvarsfulla, smidiga och flexibla smålån till privatkunder som behöver tillfällig ekonomisk hjälp. Monetti visar med sin tydlighet en önskvärd transparens och redovisar noggrant alla priser och räntor. Dessutom finns det en sällsynt omtanke om kunderna genom att tillhandahålla en effektiv, samarbetsvillig och kundvänlig support som finns tillgänglig alla dagar året runt.

Monetti

Information

UC: Det tas ingen UC

Bet. anmärkning: Bet. anmärkning är okej

Lånet

Belopp: 1000-20 000

Löptid: 1-12 månader

Kostnad: 395-7 477