Ansöka om sms lån – Hur gör man?

De finns många frågor innan man skall ta sitt första sms lån. En återkommande fråga är hur ansökningsprocessen av snabblån går till. På denna sida går vi grundligt igenom hela ansökningsprocessen. Från att snabbt finna ett sms lån som passar just dig till att ansöka om lånet. Vi går också snabbt igenom hur återbetalning av ett lån går till. De skall vara tryggt att låna pengar snabbt på nätet. Häng med och lär!

Jämför långivare

Det första du bör göra är att göra en liten koll på vilka långivare som du kan välja mellan. Det skiljer en del mellan de olika bolagen som erbjuder SMS-lån och snabblån. Det kan handlar om priser på att ta ett lån, räntor, eller varför inte hur snabbt ditt lån kan betalas ut. Att välja ett lån med direkt utbetalning är av största vikt om du behöver sms lån snabbt. Om du jämför innan så minskar risken att du binder upp dig i ett lån som inte är optimalt för dig. Om du jämför så ökar du chansen att få ett lån du tycker om. De finns massvis med bra och mindre bra jämförelser på nätet, denna lånjämförelse har ett filter där man kan sortera på gratis lån, utan UC, helgöppet och lån som accepterar betalningsanmärkning.

LångivareBeloppLöptidKostnadAnsökLäs mer
1000-40001-2 mån365-1 450AnsökLäs mer
1000-45 00024 månader300-1800 krAnsökLäs mer
500 -20 0001 månad0 krAnsökLäs mer

Ansök

När du hittat en långivare som du tycker ser bra ut, och kan erbjuda det som du är ute efter, så kan du ansöka om lånet. Du surfar in till långivaren som du anser passa just dig bäst. Längst upp på de flesta snabblåns sajter finns ansökan. Själva ansökningsprocessen innehåller uppgifter om dig själv och din ekonomi. Man börjar alltid med att fylla i personuppgifter och kontaktuppgifter. Efter detta kommer de viktigaste för långivaren, din ekonomi. Här fyller man i årsinkomst, andra skulder och betalningsanmärkningar. Se till att svara sanningsenligt på dessa frågor. Innan ett snabblån betalas ut görs de alltid en form av kreditupplysning. De finns lån utan UC som inte använder sig av upplysningscentralen. Håll tummarna att ditt låneansökan får snabbt svar!

SvarAnsök om lån, steg

Inom kort kommer du att få ett svar från din kreditgivare om ditt snabblån har beviljats, eller om något är fel. Skulle du bli beviljad ett lån så kommer du att kunna godkänna det för att sedan kunna ta lånet. Godkänner du lånet så kommer en utbetalning att börja direkt. För att snabba upp utbetalning av lånet är de en fördel med direkt utbetalning. De sker när du själv har samma bank som långivaren. Om ni borde exempelvis har Nordea kommer lånet direkt att betalas ut. I andra fall får man vänta några timmar eller till dagen efter.

Återbetalning

När du fått dina pengar på ditt bankkonto så kan du använda dessa på det sätt som du själv tycker. De är av största vikt att man använder sitt lån på ett hälsosamt sätt. Ett sms lån skall inte finansiera konsumtion och onödiga prylar. Ett sms lån är bara ett nödlån. Det är också viktigt att du har en plan om hur du ska betala tillbaka ditt lån. Att planera en återbetalning av ditt SMS-lån minskar risken att du missar den. Skulle du missa att betala tillbaka ditt lån så finns en risk att du behöver betala extra avgifter eller får en förhöjd ränta på ditt lån. De kan också leda till betalningsanmärkning om långivaren lämnar över fakturan till inkasso.

Ett sista tips, låna aldrig för att betala tillbaka gamla skulder!