Lån utan ränta – Gratis lån

Hos oss kan du inte bara hitta till snabba lån direkt, utan du kan även hitta lån utan ränta. Att låna pengar utan ränta är som att du tar ett kostnadsfritt eller gratis lån på nätet. Det finns flera långivare som kan erbjuda dig att låna pengar gratis. Det kan verkligen vara bra om du vill undvika att betala massa avgifter och spara dig en slant. 

Gratis lånGratis logo

Så vad krävs av dig för att kunna ta ett gratis lån? Inte speciellt mycket. Alla som är över 18 år och inte har flera betalningsanmärkningar i sin kreditupplysning kan söka om kostnadsfria lån. Däremot kan du inte bli erbjuden att låna gratis av din långivare om du skulle ha särskilda önskemål för ditt lån. I regel så gäller följande punkter för att du ska kunna låna gratis online:

  • Du lånar en mindre summa pengar (max ca 15000 kronor)
  • Inte för många betalningsanmärkningar
  • Max 30 dagar på dig att betala tillbaka lånet

Utan ränta

Det kan kännas märkligt att det finns företag som erbjuder dig att låna pengar gratis på nätet. Det kan då kännas som en skum affär i och med att din långivare inte tjänar några pengar. Däremot är det inte det som alla långivare är ute efter primärt. Det kan vara bättre i längden om de visar en positiv sida av företaget. Man kan se ett gratis lån som ett prova-på erbjudande. Nästa gång som du är i en smärre ekonomisk kris så kanske du återigen väljer den långivare som tidigare givit dig ett kostnadsfritt lån utan ränta.

LångivareBeloppLöptidKostnadAnsökLäs mer
1000-40001-2 mån365-1 450AnsökLäs mer
1000-45 00024 månader300-1800 krAnsökLäs mer
500 -20 0001 månad0 krAnsökLäs mer

Skillnad på gratis lån och lån utan ränta

De är lätt att förknippa gratis lån med lån utan ränta. Det är två olika saker. Ett lån utan ränta kan ha avgifter för att få lånet. De kan vara uppläggningsavgift, ansökningsavgift eller andra avgifter. Ofta är dessa lån även med dessa kostnader mycket förmånliga. De finns också de lånen som är helt gratis. När lånet tas kommer man få en faktura på samma belopp. Om denna betalas i tid kommer inga ytterligare avgifter eller ränta tillkomma.

Det är extra viktigt att jämföra lånen mot varandra när man letar efter ett gratis lån. De kan se lika ut på ytan men de kan tillkomma olika avgifter om man inte följer reglerna till punkt och pricka. De finns sajter som man kan filtrera både gratis lån och lån utan UC, på Sverigelån är detta exempelvis möjligt.

Man brukar säga att ingenting är gratis. Självklart tänker du att långivaren har något lurt när den erbjuder gratis lån. De flesta tror att de finns en hake. De finns de på sätt och vis men inte riktigt. Långivare tillhandahåller bara gratis lån för nya kunder. De vill alltså erbjuda dig ett gratis lån för att testa på deras tjänster. De vill sedan sälja ytterligare lån. Men detta är givetvis inget krav från deras sida. Bara ett önskemål.