Risicum

Det är DFC Nordic AB koncernen som äger Risicum numera. I januari 2008 inledde man sin verksamhet och man är även ett svenskägt bolag som är registrerat hos Finansinspektionen. Risicum fokuserar på kundens trygghet och bekvämlighet och det är på så vis man har utvecklats till ett så pass stort företag. Man erbjuder mindre lån för tillfälliga behov.

Fördelar hos Risicum

Fördelar med att låna pengar hos Risicum är att kostnaden ligger på 125 kr för hela lånet. Villkoret är endast att man återbetalar loppet inom första kreditperioden, vilken vanligtvis ligger på ca 1 månad. Det gäller endast för nya kunder och lånet blir helt ränte- och avgiftsfritt. En annan fördel är att det är tillåtet att ha betalningsanmärkningar.

Risicum kreditvillkor

För att få låna hos Risicum måste man givetvis ha fyllt 18 år och vara myndig. I SMS-lån kan man låna upp till 50 000 kr och detta gäller för både nya och återkommande kunder. Man måste även ha ett giltigt mobiltelefonabonnemang skrivet på sitt namn, alternativ ha E-legitimation. Risicum kräver även att kunden har en regelbunden och trygg inkomst.

Risicum bank & utbetalning

Låneförmedlaren använder sig av Sveriges tryggaste och mest framgångsrika banker, nämligen Nordea och Handelsbanken. Det är via dessa som låneförmedlaren överför pengar till sina kunders bankkonto, vilket medför en extra säkerhet och trygghet för kunden. Om ansökan godkänns innan 13.00 på en vardag brukar kunden oftast få sina pengar utbetalda samma dag. Då man ansöker om uttag på fredag, lördag eller söndag får man sina pengar på måndag.

Risicum support och öppettider

Risicum erbjuder en gedigen support med mycket goda öppettider. Man har öppet från 9-19 varje vardag samt 9-17 på helger. Detta medför en trygghet för kunden som när som helst kan kontakta supporten och få svar på sina frågor. Man kan kontakta låneförmedlaren via både telefon och mejl. Det finns även en kolumn med svar på vanliga frågor som man kan ta del av.

Sammandrag

Risicum har funnits på marknaden i snart ett decennium och det är givetvis inte en slump. Man tar hand om sina kunder och tar gärna emot förslag på förbättringar. Det går alltid att mejla in till kundtjänsten eller ringa om man saknar någonting. Man erbjuder många olika typer av lån, som exempelvis mikro-, helg-, mobil- och privatlån och på så vis täcker man en stor del av marknaden.

Risicum

Information

UC: Det tas ingen UC

Bet. anmärkning: Bet. anmärkning är okej

Lånet

Belopp: 3000-50 000 kr

Löptid: 1-12 månader

Kostnad: 0 - 14184kr