ViaConto

ViaConto Sweden AB startades som en del av VIA SMS-gruppen i Lettland 2008. Företagets mål är att tillhandahålla användarvänliga mikrolån och ekonomiska tjänster åt privatkunder som behöver tillfälligt finansiellt stöd. Med förmånliga villkor erbjuder detta snabbväxande företag flexibla snabblån på upp till 15.000 kronor med 90 dagars återbetalningstid. Nya kunder får till exempel de första 30 dagarna räntefritt.

ViaContos fördelar

ViaConto förmedlar lån med tydlig information och alla räntor redovisas med representativa räkneexempel. Årsränta, effektiv ränta samt dagsränta anges och kunden kan på så sätt skaffa sig en klar bild av hur lånet kommer att påverka ekonomin. Låneansökan online är dessutom både lätt och smidig. Man får veta direkt om lånet beviljats eller inte och beviljade krediter betalas ut samma dag.

Företaget har dessutom tillstånd av Finansinspektionen att bedriva kreditverksamhet och står under tillsyn av Finansinspektionen.

ViaContos kreditvillkor

För att kunna ansöka om lån och krediter måste kredittagaren uppfylla en del grundvillkor. Sökanden måste vara minst 18 år gammal samt vara folkbokförd i Sverige. Vidare behövs också e-legitimation, ett registrerat mobiltelefonnummer samt ett eget privatkonto i en svensk bank.

Kredittagaren får inte heller ha pågående kronofogdeärenden eller misskötta betalningar hos andra kreditgivare.

ViaConto hämtar inga kreditupplysningar från Upplysningscentralen (UC) utan från kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Vid låneansökan online sker legitimering med e-legitimation.

ViaConto bank & utbetalning

När det gäller kreditutbetalningar och utbetalningstider så sker utbetalningarna via Nordea och har kredittagaren konto där sker överföringen strax efter beviljad kredit. Vid beviljad kredit innan 13.00 på vardagar betalas pengarna ut samma dag. När det gäller beviljad kredit efter 13.00 eller på helgdagar betalas pengarna ut nästa vardag. Samma utbetalningstider gäller också vid ansökan om uttag inom tidigare beviljad kreditgräns.

ViaConto support och öppettider

ViaContos kundtjänst har öppet måndag till fredag mellan klockan “8:30-17:00” och kan nås via följande kontaktvägar:

  • På telefon 0757575023
  • via mail info@viaconto.se
  • via frågor och svar på viaconto.se

För mer direkt hjälp finns en lättillgänglig chattfunktion på hemsidan där kundtjänst står redo att hjälpa till med svar på olika sorters frågor och problem som kan dyka upp i samband med ansökningar, utbetalningar och kreditförfarande.

Sammanfattning

ViaConto är en ansvarsfullt företag med kundfokus som har tydliga ränteexempel och flexibla snabblån. Som kund får man vad man betalar för och lite till. ViaConto lånar ut pengar till kunder med tillfälliga ekonomiska utmaningar men bryr sig samtidigt om att kunden ifråga inte sätter sig i en finansiell skuldfälla. Enkelt, snabbt, smidigt och ansvarsfullt. ViaConto har mikrolösningar på makroproblem.

ViaConto

Information

UC: Det tas ingen UC

Bet. anmärkning: Bet. anmärkning är okej

Lånet

Belopp: 500-15 000

Löptid: 1-12 mån

Kostnad: 0- 6 565